Zes dagen wandelen in stilte in het groene hart van Italië en luisteren naar...

De Muziek van Stilte

periode mei tot en met september

De Muziek van Stilte is een manier van je bewust bewegen in de
natuur. Door in stilte de bossen, de valleien en de bergen van het groene hart van Italië te doorkruisen, maken we contact met onze innerlijke stilte.

 

We gaan leren hoe we de energie van de natuur en van elkaar kunnen verbinden met onze innerlijke energiestroom. Dit helpt om lichaam en geest te reinigen van toxines die zich hebben opgebouwd. Het helpt ons ook om lichter door het leven te bewegen. Dit kan je dichterbij je authentieke zelf brengen.

 

Jolanda van Dijk is je Nederlandse gids in deze dagen.

 

Tijdens deze mindfull wandelingen bied ik je de mogelijkheid om door middel van natuurlijke meditatie je geest tot rust te brengen. Je innerlijke energie zal gevoed worden door de energie die bij Qi Gong en T’ai Chi beoefening door je lichaam stroomt toe te passen in onze manier van bewegen. Onder natuurlijke meditatie versta ik dat je zelf jouw manier van mediteren gaat ontdekken in deze dagen.


Mijn doel is om je bewust te laten worden van de stilte en te laten ervaren wat dit met je doet. Ervaren wat rust, ruimte en stilte om je heen is, maar ook wat dit met je doet als je het in jezelf voelt. Laten ervaren wat het met je doet wanneer je je verbindt met de natuur, met de dieren, met anderen én met jezelf.

 

Maar er is meer voor wie deze uitdaging wil aangaan! Bij thuiskomst in la Bianchina kunnen we ook gaan ontdekken wat stilte voor ons betekent in de dagelijkse communicatie. Omdat we op die momenten niet in totale stilte doorbrengen, maar waar je de keuze hebt om te spreken of in stilte te zijn, kunnen we ons bewust worden van wanneer we willen communiceren of wanneer we willen spreken om bijvoorbeeld iets te camoufleren. Op het moment dat je dit bewust bent kun je dit in je dagelijks leven meenemen. Tijdens deze momenten breng ik je in contact met geweldloze communicatie met de anderen en met jezelf!

 

Mijn streven is dat je deze ervaringen mee naar huis kan nemen. Gedurende de week wordt hier ruimschoots aandacht aan gegeven.


Het tempo tijdens de wandeling is niet hoog omdat de verbinding met jezelf en de natuur de prioriteit heeft boven grote afstanden maken. Deze manier van lopen nodigt je uit om uit je dagelijkse ritme te gaan wat vaak stressvol is en de rust te gaan ervaren.

Umbrië is heuvelachtig en dit betekent dat er wel hoogtemeters worden gemaakt.

 

De Muziek van Stilte is voor iedereen die het fijn vindt om in de natuur te zijn, meer uit zijn of haar vakantie wil halen, geniet van wandelen, stilte en verbinden met zichzelf en de ander, zich persoonlijk wil ontwikkelen. Voor wie van eenvoud, harmonie, rust, authentiek, een groene omgeving, eerlijkheid en een liefdevolle en persoonlijke benadering houdt en van vegetarische biologische maaltijden met slow- en superfood. Deze manier van wandelen wordt ook positief ervaren door Hoog Sensitieve Personen.

 

De Thuisbasis van onze wandeling is la Bianchina. Ze ligt op krachtige energielijnen en is het een geweldige plek om jezelf weer helemaal op te laden.

 

Programma

 

Je wordt de eerste dag tussen 16:00 en 17:00 verwacht op la Bianchina. Om 18.00 uur is er een kennismakingsronde en om 19:30 uur een aperitivo met aansluitend het welkomstdiner. Zoals elke avond zijn we vanaf 22:00 uur in stilte tot de volgende ochtend aan het ontbijt. Gedurende de dag tijdens de wandelingen zijn we altijd in stilte.


De tweede dag staat in het teken van kennismaken met la Bianchina en de voorbereiding op het Zijn in stilte. Je maakt je hoofd leeg en laat alles achter wat je niet nodig hebt. We beginnen met een meditatie bij dageraad. Daarna ontbijt, presentatie van het programma, uitleg en oefenen met energetisch bewegen en mindfull oefeningen, gelegenheid tot vragen en een eerste wandeling. 


De volgende dagen hebben elk hetzelfde basis- programma om je zo min mogelijk af te leiden.

 

We beginnen bij dageraad met een gezamenlijke meditatie. Na het ontbijt komen we zo nodig samen voor uitleg en beantwoording van vragen. Daarna trekken we in stilte de bossen in. Gedurende de dag ervaren we wat energetisch bewegen is, ga je jouw manier van mediteren ontdekken op dit moment en hoe we mindfulness oefeningen kunnen gebruiken in ons dagelijks leven. ’s Middags picknicken we in het bos en houden we daar ook siësta. ’s Avond eten we op la Bianchina.


Op dag zes komen we voor de lunch op La Bianchina terug. Na de lunch evalueren we. Rond 17.00 uur vervolgt ieder zijn eigen weg.


Het basisprogramma van elke dag is bewust hetzelfde gehouden om je uitgebreid de mogelijkheid te geven om dieper in de stilte te gaan omdat je niet afgeleid wordt of in verwarring gebracht wordt door nieuwe informatie.

 

Pluspunten


1.La Bianchina is rust, ruimte en stilte. Dit helpt je om op een natuurlijke manier naar je innerlijke stem te gaan luisteren.


2.Doordat deze mindfull vakantie all-in is kan je helemaal in je proces opgaan.


3.De groepsretraite bestaat uit kleine groepen zodat er extra persoonlijke aandacht kan zijn.


4.Er wordt aandacht geschonken aan hoe je de vruchten van deze dagen in je dagelijks leven kan laten voortleven.


5.We bieden je de mogelijkheid om je eigen groep samen te stellen op een eigen datum die kan bestaan uit familie, vrienden of collega’s.

 

Begeleiding

 

Deze ontmoeting staat onder leiding van Jolanda van Dijk, mindfulness beoefenaarster, holistisch counselor, coach en natuurliefhebster, wonend op het landgoed La Bianchina in Umbrië. Zij heeft een uitgebreide kennis van de omgeving.

Jolanda van Dijk is gediplomeerd holistische counselor en coach. Ze werkt voornamelijk met mensen in en met de natuur.

 

“ Meer dan 12 jaar woon ik nu op la Bianchina. Het leven in de natuur is een grote leerschool voor me. Ik heb in deze jaren geleerd om met de natuurkrachten mee te werken, om mezelf te gronden, om mijn energie te laten stromen en om in contact te staan met de kosmos. Ook leerde ik om te genieten van alles wat er om me heen gebeurt én om in de verbinding met de natuur en anderen te komen, ik eerst naar mezelf moet luisteren.
De basis van mijn werk berust op een speelse benadering van deze ervaringen die ik combineer met een natuurlijke lichamelijke bewustwording, beweging/adem/stem/stiltes en muziek.


Mijn opleiding is begonnen in het theater waar ik vooral gewerkt heb met lichaamstaal, dans- en stemexpressie. In 1979 is zij begonnen met T’ai Chi bij Franklin Lafour. Hij geeft speciale aandacht aan de innerlijke energie flow. Ze heeft de spontane beweging bestudeerd bij Dr. Chen en heeft diverse cursussen Qi Gong gevolgd. Deze ervaringen en het leven in de natuur breng ik samen en verdiep ik in mijn werk als holistisch counselor, als begeleidster van de retraites en
mindfull vakanties en de training geweldloze communicatie.Ik benader mensen op een persoonlijke en intuïtieve manier. Mijn specialiteiten zijn de samenwerking met de natuur, eenvoud, geduld, humor en het samenbrengen van vele elementen tot een geheel.”

 

Verblijf

 

La Bianchina is een paradijsje in het midden van Italië voor diegene die rust en stilte willen, geen comfort verwachten en van eerlijkheid en een liefdevolle benadering houden. Nazzaro en Jolanda zijn de hoeders, beschermers en bewaarders van deze prachtige locatie.
Doordat het op krachtige energielijnen ligt, is het een geweldige plek om jezelf weer helemaal op te laden en om diep in je persoonlijke proces te gaan. La Bianchina ligt midden in een Italiaans natuurgebied in Umbrië.

 

Data

De stilteretraite wordt gehouden in de periode van mei tot en met september. Voor vragen en informatie over de data kan u contact met ons opnemen.

 

Klik hier voor algemene informatie

 

We hopen je een benvenuto 'welkom' te geven op la Bianchina,

 

Jolanda en Nazzaro